viernes, 27 de febrero de 2015

Inserció professional dels criminòlegs a l'Ajuntament de Manresa

LAssociació Catalana de Criminòlegs ha signat un conveni de col·laboració amb lAjuntament de Manresa, responent a la necessitat de promoció i coneixement de les funcions del criminòleg dins la societat i ladministració pública. El conveni sorgeix de la dificultat dinserció laboral del criminòleg en aquest àmbit, i vol aconseguir una major difusió de les tasques que els professionals de la criminologia poden realitzar.

Per altra banda, lAjuntament de Manresa es troba molt interessat en el desenvolupament dels seus serveis de seguretat. Per aquesta raó, considera vital proporcionar oportunitats laborals a nous professionals per tal d'aconseguir aquest objectiu. Un dels principals motius de la col·laboració és fer visible la figura del criminòleg per cobrir aquesta necessitat.

El projecte sestà realitzant per Olívia Torres Torra, criminòloga graduada lany 2013 a la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, es troba centrat en mapes de georeferència de les accions incíviques a la ciutat de Manresa, proporcionant informació sobre la localització concreta dels mencionats actes i com gestionar els recursos locals per a millorar la seva eficiència.

Aquest projecte és l´inici d´un ventall de col·laboracions amb diferents ajuntaments catalans que desde l´ACC estem realitzant per poder visualitzar les funcions del criminòleg en l´ambit de l'administració local.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'