jueves, 10 de noviembre de 2016

Convocatòria de beques de col·laboració del CEJFE

El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada ha convocat 15 beques de col·laboració per a realitzar tasques relacionades amb els diversos àmbits de treball d'aquesta institució.

Entre les beques convocades destaquen 4 per a la col·laboració en tasques d’investigació en l’àmbit social i criminològic.

Poden optar a aquestes beques els estudiants de les universitats catalanes que estiguin cursant els graus sempre que hagin superat un mínim de 120 crèdits, o que s'hagin llicenciat o graduat l'any de publicació de la convocatòria en psicologia de les organitzacions, pedagogia, sociologia, dret, criminologia o qualsevol altra que sigui d'interès per a l'organització.

El termini per a presentar la sol·licitud compren del 8 al 28 de novembre, ambdós inclosos. El darrer dia el termini de presentació de sol·licituds finalitzarà a les 14.00 hores.

Cada beca té una dotació econòmica de 650 euros mensuals i el període de col·laboració serà el comprés entre febrer i desembre de 2017.

Tots els tràmits associats al procediment de sol·licitud de les beques s’han de realitzar per via telemàtica utilitzant la pàgina web Tràmits de la Generalitat de Catalunya.

Per ampliar aquesta informació podeu consultar les bases i la convocatòria complerta de les beques de col·laboració al DOGC abans de fer la sol·licitud.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.



Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'