miércoles, 24 de febrero de 2016

Jornada de sortides professionals de Criminologia a la UB

La jornada serà aquest proper dijous dia 25 de febrer a l'aula Magna de la Facultat de Dret i es dividirà en sessions de matí (12 a 14 h) i tarda (16 a 18 h), Té com a objectius donar a conèixer als alumnes de l’Ensenyament de Criminologia diferents experiències relacionades amb activitats i competències professionals que els criminòlegs poden desenvolupar dins l’àmbit laboral. La participació és gratuïta i sense inscripció prèvia.


PONENTS

  • Sra. Arantxa Hernáez: dinamitzadora laboral en el CIRE (Centre d’Iniciatives per a la reinserció). Coordinadora de l’Observatori d’Inserció Professional de l’Associació Catalana de Criminòlegs (ACC).
  • Sr. Joan Rodríguez: Intendent cap Unitat d'Investigació. Treballa en Divisió de Seguretat i Investigació de la Guàrdia Urbana de Barcelona (matí)
  • Sr. Juan Guzmán Moreno: Sots inspector de la Guàrdia Urbana de Barcelona (tarda)
  • Sra. Berta Framis: tècnica de la Unitat d'Investigació de l’ Àrea d'Investigació i Formació Social i Criminològica en el CEJFE (Centre d’Estudis Jurídics i Formació Especialitzada). Departament de Justícia.
  • Sr. Manuel García: Gerent de Prosegur. Director en Seguretat Privada. Coordinador del Màster en Seguretat PrivadaNoticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'