martes, 8 de mayo de 2012

V Jornades de Seguretat als petits municipis

Es celebraran aquest dijous 10 de maig a Sant Cebrià de Vallalta.

Aquest any la jornada pretén ser una reflexió sobre l'efecte de l'actual situació de crisi en la seguretat local.


Cal destacar la presència del Director General de la Policia, Sr. Manel Prat, a la taula de clausura i la implicació de l'associació de caps i comandaments de la policia local del Maresme (ACCPOL Maresme), així com la participació del president de l'ACC, qui parlarà sobre la funció del criminòleg a l'àmbit local.


Les jornades volen donar a conèixer els problemes que tenen els ajuntaments per fer front a la despesa de la seguretat local, però també s'intentarà plantejar propostes de sostenibilitat del servei, ja sigui per la via de l'agrupació de serveis policials, la mancomunació, l'aprofitament de les noves tecnologies, la transversalitat...

Les jornades estan especialment adreçades a polítics, tècnics i professionals de l'ambit de la seguretat però resten obertes al públic en general que en pugui estar interessat i per descomptat els criminòlegs.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'