martes, 15 de mayo de 2012

Reunió dels coordinadors universitaris de Criminologia amb el Departament d'Interior

El passat dia 4 de maig els coordinadors dels estudis de Criminologia de les universitats catalanes van mantenir una reunió amb representants del Departament d'Interior.

En el decurs d'aquesta reunió van lliurar el document Inserció professional dels titulats en Criminologia dins dels serveis dependents del Departament d'Interior de la Generalitat de Catalunya, document que dóna continuitat al que ja van presentar al Departament de Justícia en una reunió anterior.

Aquesta reunió bé a consolidar la tasca que l'ACC realitza des de fa temps.

Recordem que el 27 d'octubre de l'any passat membres de la junta directiva van mantenir una reunió amb el Conseller d'Interior, i en aquesta reunió el Sr. Puig ja va adquirir el compromís de donar recolzament per avançar en la visualització de la nostra professió així com de fer contactes amb d’altres departaments del Govern del País, i també recolzar de forma clara la creació del Col·legi Oficial de Criminòlegs.

Confiem que aquestes reunions de treball es concretin en un futur immediat en l'efectiva oportunitat que els criminòlegs puguem aportar quelchom més que idees i reflexions a la societat catalana.

L'ACC vol aprofitar l'ocasió per reconèixer l'esforç que els responsables universitaris catalans estan fent en benefici dels titulats en Criminologia.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'