jueves, 4 de mayo de 2017

El Parlament aprova la creació del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya

Finalment ahir el Parlament de Catalunya va aprovar la creació del Col·legi de Criminòlegs. Només resta que d’aquí a uns dies el DOGC publiqui el Decret de creació del Col·legi.

Aquest serà el darrer acte d’un llarg procés, iniciat per la nostra associació el maig de 2011. Durant aquests anys hem rebut nombrosos recolzaments per part de tota la comunitat criminològica, tant acadèmica com professional.

La creació d’un Col·legi professional representa una fita i un punt d’inflexió per a la professió i per al desenvolupament de la ciència criminològica a Catalunya, i permetrà la regulació de l’exercici professional, afavorint el seu creixement i consolidació.

Com a corporació pública el Col·legi defensarà i protegirà els drets i interessos dels ciutadans, com a destinataris de la prestació professional dels criminòlegs i criminòlogues, per aquesta raó ha de vetllar pel control de qualitat de la prestació del servei i de la deontologia professional, lluitant contra l’intrusisme i les actuacions professionals irregulars.

Així mateix, la creació del Col·legi de Criminòlegs afavorirà la visibilització i reconeixement d’aquesta professió per a la resta de la societat.

Catalunya és la comunitat autònoma amb més presència i tradició en aquesta ciència, amb la creació del Col·legi la Criminologia guanya en qualitat, presència, notorietat i prestigi.

Des de la Junta de l’Associació Catalana de Criminòlegs volem felicitar a tots els criminòlegs i criminòlogues. Els criminòlegs catalans estem d’enhorabona i ho hem de celebrar.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'