viernes, 9 de octubre de 2015

Beques de col·laboració tutoritzada del CEJFE

Com cada any per aquestes dates el Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada ha feta pública la convocatòria de beques de col·laboració tutoritzada per a estudis i treballs relacionats amb els seus diferents àmbits d'actuació.

Per que fa als criminòlegs hi ha dos categories que resulten especialment interesants i a les quals es pot optar, essent de fet aquest un recurrent objectiu de molts dels estudiants d'últims anys i recentment graduats o llicenciats en Criminologia.
El termini de presentació de sol·licituds finalitza el proper dia 19 d’octubre. Podeu accedir a la informació de la convocatòria i als tràmits a aquest enllaç.
Les categories que resulten adients al perfil de formació dels criminòlegs són 1) Beques d’investigació en l’àmbit social i criminològic i 2) Beques de formació.
En ambdós casos poden optar estudiants de les universitats catalanes que estiguin cursant els graus sempre que hagin superat un mínim de 120 crèdits, o que s'hagin llicenciat o graduat l'any anterior a la data de publicació de la convocatòria en psicologia de les organitzacions, pedagogia, psicopedagogia, sociologia, dret o qualsevol altra que sigui d'interès per a l'organització, i estudiants de màster oficial dels àmbits de formació assenyalats o que hagin acabat aquests estudis l’any anterior a la data de publicació de la convocatòria.
Tot i que des de l'ACC veiem de forma crítica la resistència del CEJFE a no explicitar de forma clara i expressa la perfecta adequació dels criminòlegs a aquestes convocatòries, hem de reconèixer la seva magnífica vàlua per a la formació criminològica atès que el perfil de competències a desenvolupar és eminentment criminològic.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'