miércoles, 18 de diciembre de 2013

Constituït el Colegio Oficial de Criminología de la Comunidad Valenciana

El passat 14 de desembre es va celebrar a València l’assemblea constituent del Colegio Oficial de Criminología de la Comunidad Valenciana (COCCV), de conformitat amb allò previst a la Llei 2/2013, de 4 de juliol, creada per a tal ocasió.

Volem felicitar als companys valencians (ACRA-FACE, ACRIVAC I APCV) per l’assoliment d’aquesta fita ja que amb la creació del COCCV es constitueix també el primer col·legi de criminòlegs d’Espanya.

A Catalunya, on tradicionalment s’han dut a terme bona part de les iniciatives professionals i acadèmiques de la nostra professió des dels molt llunyans anys 50 del segle XX, ja fa uns anys s’intenta reeixir la creació d’un col·legi propi, sense que de moment i tot disposar del recolzament de les universitats, el món científic i fins i tot del Parlament, la Generalitat hagi aprovat la seva creació.

Des de l’ACC continuarem treballant pel reconeixement, el prestigi i l’ordenat exercici de la professió, amb la mirada posada en la creació del Col·legi Oficial de Criminòlegs de Catalunya.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'