sábado, 10 de marzo de 2012

Els informes dels criminòlegs són tinguts en compte per avaluar el risc de reincidència en delinqüents de trànsit

•Això significa un avanç per al reconeixement professional del criminòleg.


Dos membres del Grupo de Análisis de la Delincuencia de Tráfico, que realitza informes criminològics sobre el risc de reincidència de conductors imputats per delictes de trànsit, han estat citats, a instància de la Fiscalia, a ratificar al judici oral un dels informes elaborats, segons ha comunicat la Asociación de Criminólogos de Alicante (ACRA) a la Federación de Asociaciones de Criminólogos de España (FACE). Això significa que els peritatges criminològics són tinguts en compte i representa un avanç per al reconeixement professional del criminòleg.


El Grupo de Análisis de la Delincuencia de Tráfico va néixer com a iniciativa del Fiscal Coordinador de Seguerat Viària de la Fiscalia General de l’Estat, Bartolomé Vargas, del Centre Crímina de la Universitat Miguel Hernández d’Elx i del president de la Asociación de Criminólogos de Alicante, Francisco Bernabeu Ayela. Fins ara, aquest grup ha peritat 12 casos.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.



Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'