martes, 16 de junio de 2015

Presentació del llibre "Yihad, ¿qué es?"

El proper dijous 18 de juny a les 19.30 h es presentarà el llibre sobre terrorisme gihadista "YIHAD ¿que es?" a l'editorial Comanegra (carrer Consell de cent, 159 de Barcelona).

Amb aquesta obra, fruit del treball especialitzat d’un criminòleg, es realitza per primera vegada en castellà una anàlisi que ens ajuda a entendre què és el gihadisme, una de les majors amenaces que assola la societat occidental actual.

El llibre té la forma d’una guia, escrita de manera clara i que va dirigida a tos els lectors inquiets que volen saber més sobre el gihadisme, un fenomen desconegut i incomprensible per a la majoria d'occidentals.


Què és exactament la gihad? Quins són els fonaments del terrorisme gihadista d'Al Qaeda i Daésh (Estat Islàmic)? Com s'explica la seva ràpida expansió per tot el món? Quin és el perfil dels radicalitzats a Occident? Quin paper juguen internet i les xarxes socials en el seu reclutament? El criminòleg David Garriga Guitart respon amb el màxim rigor totes aquestes preguntes per acabar apuntant una sèrie d'accions que ens permetran prevenir l'extremisme més radical.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'