domingo, 2 de octubre de 2016

Suport a la creació del Col.legi de Criminolegs de Catalunya

Benvolguts membres de la comunitat de criminòlegs catalans,

Com possiblement sapigueu ja l´Associació Catalana de Criminòlegs ha reprès els tràmits de sol·licitud per la creació del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya davant del Departament de Justícia.

Passats més de cinc anys des de la primera sol·licitud hem acumulat un considerable volum d’informació en favor de les nostres pretensions de creació del Col·legi. Un dels documents ja presentats en el seu moment, i que més ressò va tenir per a l´Administració, va ser l´escrit de suport realitzat de forma conjunta amb l’Associació Interuniversitària de Criminòlegs (AIC) i on, entre els mesos d´abril i maig 2014, els estudiants i titulats en Criminologia vàrem poder donar el nostre recolzament mitjançant un formulari a internet.

Val a dir que la voluntat de l’Administració és clarament favorable a la creació del Col·legi i que els feixucs tràmits que en els propers mesos haurem de realitzar juntament amb ells van directament encaminats a la consecució de l’objectiu. Així, com a part de la tramitació de l’expedient que, ara ja sí, finalment ha començat, la Direcció General de Dret i Entitats Jurídiques ens ha demanat una actualització d’aquest escrit de suport i una nova recollida de signatures entre la comunitat de criminòlegs i criminòlogues de Catalunya.

Encetem dons una nova campanya de suport mitjançant la recollida de signatures i us demanem una vegada més el vostre suport a la creació del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya mitjançant la cumplimentació d'aquest formulari.

Aquesta vegada tenim el suport de totes les institucions i universitats relacionades amb la Criminologia a Catalunya.

Moltes gràcies, entre tots ho aconseguirem.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'