miércoles, 12 de octubre de 2016

La Comunidad de Madrid acorda aprovar el Proyecto de Ley de creación del Colegio Profesional de Criminólogos

Us informem que el Gobierno de la Comunidad de Madrid ha acordat avui aprovar el Proyecto de Ley de creación del Colegio Profesional de Criminólogos.

El govern madrileny ha fet públic aquest Projecte en la roda de premsa posterior a la seva reunió d'avui. Podeu trobar la informació en aquest enllaç.


Aquest nou Col·legi vindrà a sumar-se als ja existents a la Comunitat Valenciana i al Principat d’Astúries.

Felicitem als criminòlegs madrilenys per la seva fita i confiem en poder disposar d'un col·legi català ben aviat.

La tramitació de la creació del Col·legi a la Comunitat de Madrid ha sofert diversos avatars i, tot i que la sol·licitud es va presentar molt més tard que a Catalunya, tot apunta a que es constituirà molt abans.

L'actual Projecte encara no s'ha fet públic, però molt probablement no diferirà massa del que es va presentar a l'Asamblea de Madrid al 2014 i que podeu consultar a aquest altre enllaç.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'