miércoles, 13 de mayo de 2015

Presentació del llibre "El origen de los delitos"Des de l’Associació Catalana de Criminòlegs, en col·laboració amb l’Editorial Tirant lo Blanch i Casa del Libro, hem organitzat un acte de presentació de l'últim llibre del reconegut professor de Criminologia Santiago Redondo,
EL ORIGEN DE LOS DELITOS
L'acte es celebrarà el proper dimecres, dia 20 de maig, a les 19:30 hores a la Llibreria Casa del Libro (Rambla de Catalunya, núm. 37 de Barcelona).

Cartel castellano
Intervindran, a més a més de l'autor, la Catedràtica de Dret Penal i Criminologia de la Universitat Ramon Llull (ESADE), Esther Giménez-Salinas, i la periodista i psicòloga Sílvia Cóppulo. Presentarà l'acte i moderarà el president de l'ACC, David Cuaresma.

Aquest llibre constitueix la primera formulació d'una teoria integradora en l'àmbit de la ciència criminològica en llengua castellana, tot això de forma amena i amb una lectura agradable que la converteix en una obra de referència i divulgació de primer ordre. Al mateix temps el seu indubtable valor acadèmic i científic ha rebut el reconeixement i aval dels més prestigiosos autors internacionals.  

Cartell català
La nostra intenció és tant donar a conèixer l'obra més enllà dels cercles acadèmics i científics, on ha estat rebuda amb àmplia i justificada expectació, com dur a terme un reconeixement de la trajectòria professional i acadèmica del Dr. Redondo, a qui tant devem tots aquells que ens dediquem d'una o altra forma a la criminologia, la prevenció del delicte o el tractament de la conducta desviada.

Estarem encantats de comptar amb la vostra presència.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'