domingo, 16 de junio de 2013

Accés als estudis de Criminologia a Catalunya

Amb motiu de l’inici del període d’inscripció universitària, us enllacem el recull d'informació institucional que sobre l'accés als estudis de Criminologia realitza la Secretaria d'Universitats de la Generalitat de Catalunya.

Un any més hem de lamentar que en aquest recull es mantingui informació sobre inserció en el mercat laboral que, essent certa, malauradament no es correspon amb la realitat.

L’escassa atenció i preocupació de les administracions públiques cap a aquells titulats superiors que més i millor servei poden prestar en àmbits de gestió pública com la prevenció delictiva, la gestió de problemàtiques de convivència i criminalitat, la prospectiva i planificació de seguretat, la rehabilitació de delinqüents, l’atenció a les víctimes, etc... és tan preocupant com desafortunada.

Les administracions públiques a Catalunya, tant al món local com a l’àmbit de responsabilitat de la Generalitat, tenen un repte: oferir a la ciutadania els serveis d’uns professionals als quals elles mateixes han promogut, i no malbaratar la inversió econòmica i d’esforç personal que la seva formació ha suposat.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'