lunes, 22 de abril de 2013

Jornada Sortides professionals del grau de criminologia a la UAB

El pasat dia 10 d'abril va tenir lloc a la UAB la jornada Sortides professionals del grau de criminologia.

Aquesta jornada estava dirigida fonamentalment als alumnes de quart curs que, enguany, constituiran la primera promoció de graduats i que hauran de fer front a la cerca de la seva primera feina com a criminòlegs i hauran de demostrar les competències adquirides durant els seus estudis.


En elles van participar el Vicepresident de l’ACC, el Sr. Carles Soto, qui com a responsable de l'Observatori de la Delinqüència de Castelldefels va remarcar la gran tasca que poden dur a terme els criminòlegs en l'anàlisi local de la seguretat, i la vocal i responsable de l’Observatori d’Inserció Professional de l’Associació Catalana de Criminòlegs, la Sra. Arantxa Hernáez, qui va conduir un taller de tècniques d’inserció professional, on els alumnes van poder prendre bona nota de quins són els recursos existents per trobar feina, així com també quin són els elements més adients que cal prendre en consideració abans i durant del procés.

La jornada es va completar amb la participació del Sr. Daniel Villegas responsable dels processos de seguretat del metro de Barcelona i del Sr. Juan Carlos Navarro, director del Centre Penitenciari Brians I, qui van explicar les possibles tasques del criminòleg en cadascun dels àmbit que representaven: l’àmbit de la prevenció i la seguretat i l’àmbit penitenciari respectivament.

A més a més els alumnes van poder assistir a una sessió informativa sobre màsters i estudis de postgrau relacionats amb els diferents àmbits d’especialització de la Criminologia. Aquesta sessió tenia com a objectiu donar a conèixer als alumnes l’amplia varietat d’estudis postuniversitaris que tenen al seu abast, tant a nivell nacional com internacional.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'