miércoles, 26 de abril de 2017

Aprovació del Col·legi de Criminòlegs al Parlament

El proper dia 3 de maig el Parlament de Catalunya procedirà a l'aprovació de la declaració d'utilitat pública del Col·legi de Criminòlegs de Catalunya, darrer tràmit previ a l'aprovació del Decret de creació.

A aquest acte assistirà una representació de l'ACC, per tal de formalitzar amb la nostra presència el recolzament ple a la creació del Col·legi.

Volem agrair a la Direcció general de dret i d'entitats jurídiques, i molt especialment al Director General Xavier Bernadí, que hagi convidat a l'ACC a assistir a un acte que representarà el darrer escull per a finalitzar aquest llarg procés.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'