miércoles, 21 de septiembre de 2016

Oferta de beques per a la realització de projectes d'investigació del CEJFE

El Centre d'Estudis Jurídics i Formació Especialitzada, del Departament de Justícia, ha obert una nova convocatòria de beques per a la realització de projectes d'investigació

La finalitat d'aquestes beques és subvencionar projectes de recerca, estudis i anàlisis en els àmbits de l'execució penal, la mediació penal, l'atenció a la víctima, l’Administració de justícia, el dret civil català i l’ordenament jurídic català.

La nova convocatòria ha sortit publicada al DOGC núm. 7205 de 14 de setembre de 2016.

El darrer dia hàbil per presentar les sol·licituds és el 14 d’octubre de 2016 a les 14.00 h.

Aquesta convocatòria anual és de les més importants, per dotació econòmica i per abast i interés científic, de totes les que es relacionen amb els àmbits d'interés criminològic. Per aquesta raó des de l'ACC us convidem a participar presentant els vostres projectes.

Noticias


Textos criminológicos clásicos

La Criminologie - Raffaele Garofalo (1851-1934)

Para los interesados en la historia de nuestra ciencia ponemos a vuestra disposición el texto original del libro La Criminologie. Étude sur la nature du crime et la théorie de la pénalité que Raffaele Garofalo publicó en 1890.

Podéis acceder a este texto en tres formatos diferentes:

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

Traité des délits et des peines - Cesare Bonesana, marqués de Beccaria (1738-1794)

Un texto fundamental sin el cual no es posible entender el moderno Derecho penal ni por supuesto la Criminología. Se trata de la traducción al francés que se llevó a cabo en París en 1877.

- En formato Word

- En formato PDF

- En formato RTF

En este otro enlace puede consultarse el texto original en italiano.Vídeo destacado: Forma parte de una serie de videos producidos por la Lancaster University


Vídeos del programa de TV3 'A la presó'